• Vragen? Bel 0180 - 85 39 20

  Problemen in uw kruipruimte?

  Heeft u last van optrekkend vocht, stankoverlast, water in uw kruipruimte of een tuin die (gedeeltelijk) regelmatig opgehoogd moet worden? Dan is mogelijk dat dit komt door één van onderstaande oorzaken.

  Klachten
  Heeft u last van stankoverlast en komt die stank vanuit de kruipruimte?

  Oorzaak
  Mogelijk wordt dit veroorzaakt door een lekkende riool of natte grond. Zo kan een lekkende riolering ervoor zorgen dat lichamelijke afvalstoffen onder uw huis ophopen. Dit veroorzaakt dan een onaangename geur. Een lekkende riolering ontstaat doordat het riool is verouderd of door verzakking van de tuin. Hierdoor ontstaan scheuren ter hoogte van de aansluiting met het huis verzakking.

  Oplossingen
  Een oplossing voor dergelijk stankoverlast is het herstellen van de riolering. In het geval van natte grond is het plaatsen van een bodemfoliekuip een geschikte oplossing. Hierdoor worden de onaangename geuren tegengehouden, waardoor de onaangename geuren niet meer in uw woning komen.

  Klachten
  Heeft u rondom de woning last van wegzakkende bestrating en moet u regelmatig (delen van) uw tuin ophogen?

  Oorzaak
  Dan kan het zijn dat uw kruipruimte verzakt is. Hierdoor verplaatst het zand zich vanonder de bestrating naar de kruipruimte. Indien de vloer in de kruipruimte onder het grondwaterpeil zakt kan deze verzakking er ook voor zorgen dat u last krijgt van vochtproblemen in uw woning.

  Oplossingen
  Het verzakken van uw kruipruimte kan worden tegen gegaan door uw kruipruimte op te hogen. Dit kan op verschillende manieren. Zo kunt u kiezen voor zand, kalkkorrels, schelpen, isolatieparels, lava of bodemfolie. Klik hier voor een overzicht van de voor- en nadelen van de verschillende manieren van ophogen.

  Klachten
  Heeft u last van optrekkend vocht in muren, klamme vloeren? Of kunt u uw woning slecht warm stoken? Dan heeft u mogelijk last van vocht in de kruipruimte.

  Oorzaak
  Een vochtige ruimten zijn voor schimmels en bacteriën de ideale plaats om te zich te ontwikkelen. Hierdoor worden constructieonderdelen als balken en vloeren aangetast, waardoor deze hun structuur en stevigheid kunnen verliezen. Daarnaast zorgt vocht in de kruipruimte ervoor dat u dat extra moet stoken om uw woning behaaglijk warm te krijgen. Ook zorgen vocht, schimmels en bacteriën voor een ongezond leefklimaat in een woning. Als uw woning al is geïsoleerd kan het vocht in uw kruipruimte er ook voor zorgen dat de isolatie wordt aangetast.

  Oplossingen
  Het voorkomen van een vochtige kruipruimte kan door middel van het plaatsen van bodemfoliekuip. Er wordt dan een stevige kuip op de bodem van de kruipruimte geplaatst, waardoor de kruipruimte in de toekomst droog zal blijven. Hierdoor krijgen schimmels en bacteriën minder kans om zich te ontwikkelen. In sommige gevallen kan het vochtprobleem verholpen worden door extra te ventileren. Dit kan door het aanbrengen van ventilatieroosters.

  Voor- en nadelen van de verschillende ophoogmethoden

  Neem direct contact met ons op!

  Contact

  Isoleerwel
  Griendstraat 13
  2921LA, Krimpen aan den Ijssel
  Zuid Holland

  Tel: 0180 853 920
  E-mail: info@kruipruimteophogen.nl

  KvK: 74924842
  BTW: NL860075461B01
  IBAN: NL16RABO0302273980

  Copyright © 2018 COBUS! All rights reserved.